Luna Voltas

Home | Bio | Historiek | cd's | Concerten | Contact | Foto's | Links| yt| fb


Christine Carré - piano fb Luna Voltas
Christine Carré volgde haar eerste pianolessen bij Johanna Roels aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Heist-op-den-Berg.

Aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen behaalde zij in 1995 haar diploma "Meester in de Muziek" bij Pascal Sigrist, de eerste prijs muziekgeschiedenis en het getuigschrift pianobegeleiding.
Christine volgde een 3-jarige opleiding " jazz en lichte muziek" bij jazz-pianist David Hermans.

Christine was 11 jaar pianiste bij het WOSHkoor. Met hen speelde ze verschillende premières in het CC Zwaneberg en trok ze nadien door Vlaanderen.

Vanaf 2007-2010 was ze repetitor bij het Vlaams Muziek Theater en werkte ze als pianiste mee aan de producties Der Zarewitsch, de Zigeunerbaron, Masker in Blauw en Die Fledermaus.
Ze begon muziek te componeren en richtte de kamermuziekgroep Luna Voltas op. In 2010 gaven ze hun première "Zonder Woorden" in CC Zwaneberg en nadien volgden er nog concerten met steeds een enthousiast publiek.In 2013 brachten ze hun nieuwe voorstelling "Immagine" in CC Zwaneberg. Ze is lerares piano en begeleidingspraktijk aan de Gemeentelijke Muziekacademie van Herenthout.

Ze werkt steeds mee aan muzikale projecten zoals De Avond Voor De Vrede in CC Zwaneberg. Ze speelde mee met verschillende groepen, oa Railroad Avenue en Wim Ceulemans and Band, een kleinkunstgroep met eigen nummers. Ondertussen werkte ze verder aan de derde voorstelling van Luna Voltas: "Moon in Time".
In februari 2020 was de première van "Gold in The Sky". Die zomer werd hun derde CD opgenomen, na de CD's Immagine en Moon in Time. Binnenkort is ook deze CD "Gold in The Sky" te beluisteren op Spotify, Itunes ...
Sinds 2021 staat Christine als solopianiste op het podium met haar dromerig pianoconcert Wings.

Sam Faes - celloLuna Voltas
Sam Faes werd in 2002 laureaat van de wedstrijd 'Axion Classics', waarna hij zijn cellostudies verderzette bij Jaap Kruithof.

Sam behaalde zijn diploma "Meester in de Muziek" in 2007 aan het conservatorium van Antwerpen. Sam volgde verschillende masterclasses bij o.a.: David Cohen, Viviane Spanoghe, Martijn Vink, Thomas Fruhauf, Christoph Richter. Masterclasses kamermuziek volgde hij bij: Musica Mundi, B. Van Oort, J. Ter Linden, Spiegel strijkkwartet en Altenberg Trio Wien.

Ook volgde hij workshops hedendaagse muziek bij Champdaction (Arne Deforce, Vinko Globokar). Als freelance musicus is hij actief in verschillende genres. Hij speelde bij Chapelle de Lorraine, Charlemagne en Il Novecento.

Ook werkte hij mee aan enkele theaterproducties bij Theater de spiegel, Berlin en Het Paleis. Hij is lid van 'Besides', een ensemble gespecialiseerd in het uitvoeren van het hedendaagse muziekrepertoire.

Hilde Pijnenborg - viool Luna Voltas
Hilde Pijnenborg begon haar vioolopleiding aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven en de Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut. Hogere muziekstudies volgde ze bij B. Bracke en bij V. Nilsen.

In 1997 behaalde zij aan het Muziekconservatorium van Antwerpen het diploma "Meester in de Muziek" en in 1999 het diploma 'Specialisatie concertsolist, viool'.
Ze volgde masterclasses bij A. Gertler, S. Kuijken, M. Lubotsky, J. Kantorow, U. Gorniak en deed de opleiding "Teacher Trainee Suzuki" bij de ESA, European Suzuki Association.
Momenteel is ze lerares viool aan de muziekacademie te Bornem. In 2005 startte ze de VZW Villa Viola, een vioolschool voor kinderen vanaf 4 jaar met lessen volgens de Suzuki methode.

Ze speelt als freelance violiste bij verschillende ensembles en orkesten waaronder Il Novecento (Night of the Proms), De Filharmonie en de VRO.

Ze maakt ook deel uit van verschillende kamermuziekgroepjes oa Euterpe duo (Spaanse klassieke muziek voor viool en piano).

Filip Van Laer - Drums/PercussieLuna Voltas
Behaalde zijn diploma "Meester in muziek" voor zowel klassiek slagwerk (1999) als jazz en lichte muziek (2002) aan het Conservatorium te Antwerpen. Tevens behaalde hij er ook zijn pedagogisch diploma.

Filip doceert slagwerk en drums aan de academie van Hemiksem en Herenthout en werkt als freelance drummer in diverse pop, rock en jazzformaties. Momenteel concerteert hij met Danny Wuyts, Way to blue en zijn eigen band Freak.

Workshops en masterclasses bij o.a. Stéphane Galland, Chander Sardjoe, Martijn Vink, Dré Pallemaerts, Umayalpuram K. Sivaraman, Fabricio Cassol, Michel Hatzigeorgiou, Kurt Van Herck, Maria Schneider.

Concerteerde met o.a. Jean Vijdt, Jan de Smet, Riet Muylaert, Tom Pintens, Kris De Bruyne, Luc De Vos, Eric Melaerts, Jan Leyers, Paul Michiels, Sandrine, Peter Koelewijn, Nol Havens, Hans De Booij, Raf Van Brussel, Piet Verbist, Kurt Van Herck.