Luna Voltas

Home | Bio | Historiek | cd's | Concerten | Contact | Foto's | Links| yt| fb


In 2010 richtte Christine Carré Luna Voltas op.

Zij componeerde al jaren en ze voelde meer en meer de passie om samen met andere muzikanten muziek te maken en haar muziek te delen met een publiek. Zij vond haar medespelers in de muziekacademie van Herenthout waar ze allen lesgaven.

Hilde Pijnenborg (viool), Sam Faes (cello) en later ook Filip Van Laer (drums en percussie) waren zo enthousiast over haar muziek dat het project "Luna Voltas" begon te groeien. Christine schrijft eigentijdse, filmische kamermuziek die beïnvloed wordt door haar klassieke opleiding en ook door de repetitieve muziek van Wim Mertens en Michael Nyman. Haar stijl is intiem, sfeervol en inspirerend en spreekt een breed publiek aan.

De naam Luna Voltas koos ze omdat ze eerder intuïtief muziek schrijft en ook haar titels zo kiest.
De maan staat immers symbool voor het vrouwelijke, het creatieve , de intuïtie
Voltas is ook een woord dat ze zo gekozen heeft en dat betekent de kracht of de energie van de maan of van hun muziek en zelfs de andere kant van de maan. De verborgen kant van de dingen, het onvatbare. Ook het onvatbare mooie van de muziek waar de mensen zo van houden.

De première van hun eerste voorstelling "Zonder Woorden" vond plaats in CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg in oktober van 2010.
Een volle zaal was enthousiast! Het pianotrio werkte samen met de danser Hendrik Lebon en de danseres Wanda Nieuwdorp. De expressie in de muziek werd versterkt door de tango-dansen.
In 2011 volgden nieuwe concerten in Herenthout en in Berlaar, waar ze de volledige vier jaargetijden brachtten van Piazzolla, samen met hun programma "Zonder Woorden".
In september speelde Christine haar nieuwe compositie voor piano-solo op de "Avond voor de Vrede" in CC Zwaneberg. Dit werd een jaarlijkse gewoonte! In 2012 volgden weer concerten in Herenthout en Christine speelde weer een nieuwe compositie op de "Avond Voor de Vrede". Zij werden ook gevraagd om te spelen op de opening van de nieuwe zaal in CC Zwaneberg.

De tweede voorstelling "Immagine" ging in premiëre in hun thuishaven CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg in 2013. In deze zaal, bekend voor zijn goede akoestiek , namen ze dit concert op: het werd hun eerste CD. De live-CD "Immagine" werd uitgebracht in 2014. Ook op You Tube kon je hen nu vinden. In deze voorstellingen ( nog zonder drums) speelden ze ook muziek van Astor Piazzolla,. Qua sfeer geeft dit een mooie aanvulling bij de eigen composities van Christine. Het programma "Immagine" kreeg een vervolg in de Lakenhal in Herentals voor CC 't Schaliken, de zaal was uitverkocht. In 2015 verzorgen ze nieuwe concerten in zaal Ter Voncke en in de gemeentelijke feestzaal te Herenthout en in de Heilig-Hart-kerk te Heist-op-den-Berg. Christine speelt zoals elk jaar op de "Avond voor de Vrede".

In 2016 laten ze het publiek meegenieten van hun derde voorstelling: "Moon in Time".
Dit keer is de premiëre in CC Merksem. Filip Van Laer kwam er bij met zijn sterke ritmische impulsen op de drums en de percussie. In hun nieuwe programma staat de maan symbool voor het melodische, vrouwelijke creatieve en dat wordt samengebracht met het mannelijke ritmische principe: Time. Hun muziek is steeds verbeeldend en wordt dit keer gecombineerd met filmmuziek van de bekende componisten Korzeniowski ,Dirk Brossé. en de Japanse Hisaishi. Ze spelen ook eigen versies van Einaudi en Radiohead . In december trokken ze naar de studio en namen hun tweede CD "Moon in Time" .Hij kwam uit in februari 2017. In januari 2017 speelde Luna Voltas voor het eerst in het buitenland. Ze werden uitgenodigd om in Ercolano (Napels) in Italië te concerteren.

In 2018 komt er een samenwerking tot stand met regisseur Jean-Pierre Coppens. Christine schrijft de soundtracks voor de documentaire "Tibet, Mountains of the Gods". Deze film wordt internationaal ingediend en wint op het Druk International Film Festival in Bhutan in 2019.

Het idee om de beeldende instrumentale muziek die zo eigen geworden is aan Luna Voltas te verrijken met het vocale, krijgt ook vorm: zangeres Nathalie Van den Meutter komt mee zingen als gast. Het wordt een mooie, dromerige combinatie. In 2020 komt het programma " Gold in the Sky" in première in CC Zwaneberg. In juli 2020 trekken ze opnieuw de studio in voor hun nieuwe CD.